Laptopverzekering student

Waarom een laptopverzekering student? Je bent als student vaak onderweg samen met jouw onmisbare compagnon: je laptop. In de hectiek van het studentenleven ligt een ongeluk in een klein hoekje. Een kop koffie die over het toetsenbord gaat, een onverwachte val of zelfs diefstal kunnen je plotseling zonder essentieel werkgereedschap laten. 

Een laptop verzekering student is daarom onmisbaar. Mocht je laptop kapot gaan, dan heb je altijd een financieel vangnet en kun je focus altijd op het belangrijkste: je studie.

Waarom een laptopverzekering?

Bij de aanschafwaarde van een laptop moet je al gauw denken aan €1000,- of misschien zelfs meer. Je kan het je niet zomaar permitteren om zulke waardevolle apparaten te verliezen en er geen enkele vorm van vergoeding voor te krijgen. Valt je apparaat per ongeluk óf wordt er onbedoeld schade aan toegebracht dat is het wel zo fijn als je hiervoor financieel voor gecompenseerd wordt. 

Looptijd van de laptopverzekering student

De looptijd van een laptopverzekering voor een student is vaak minimaal drie maanden. Daarna zal een polis automatisch worden verlengd met een maand en is deze maandelijks opzegbaar. Wanneer er dus even bezuinigd moet worden kun je hem na 3 maanden gewoon stop zetten wat voor een student financiële flexibiliteit biedt, wel zo fijn!

Laptop verzekeren met buitenshuisverzekering

Je kunt als student een laptop verzekeren tegen diefstal en schade met een buitenshuisverzekering. Deze verzekeringen zijn aanvullende verzekeringen op je inboedelverzekering en dienen dus ook direct afgesloten te worden met een inboedelverzekering. Je kunt via onze pagina buitenshuisverzekering een buitenshuisverzekering afsluiten als student.  

Veelgestelde vragen

Wat moet ik doen als mijn laptop is beschadigd?

Het is belangrijk dat je eerst checkt of je misschien nog garantie hebt. Vaak is de garantie van korte duur en dekt deze ook niet alle schade. Daarom is het belangrijk dat je vanaf het moment van aanschaf een laptopverzekering student afsluit. Zo creëer je een mate van zekerheid en kom je dus niet voor financiële verrassingen te staan. 

Als je dus wel een verzekering hebt afgesloten kun je een claim indienen bij de verzekeraar en dan zullen zij beoordelen of je de schade vergoed krijgt. 

Wat dekt mijn laptopverzekering student?

Dit hangt er vanaf of bij welke verzekeraar jij een verzekering hebt afgesloten. Bij de meeste verzekeraars ben je verzekerd voor het volgende:

 • Valschade
 • Stootschade
 • Ongevalschade
 • Waterschade
 • Defecten na garantie
 • Schade door brand of bliksem
 • Schade door overspanning
 • Schade door dieren
 • Schade door eigen schuld
 • Andere externe oorzaken
 • Diefstal / beroving

Let er wel op dat dit per verzekeraar kan verschillen en check dus altijd goed de polisvoorwaarden om te zien waarvoor jij allemaal gedekt bent.

Wat moet ik doen als mijn laptop gestolen is?

Mocht het zover komen dat jouw laptop gestolen wordt is het belangrijk dat je binnen 24 uur aangifte doet bij de politie. Je hebt deze aangifte ook nodig als je een claim in wilt dienen bij je verzekeraar. 

Het is daarom ook vaak verstandig om je gegevens op te slaan in de cloud. We hebben meerdere programma’s met elkaar vergeleken en voor studenten komen we toch uit bij Google Workspace. 

Moet ik mijn laptop verzekeren met of zonder diefstaldekking?

Je zal moeten kiezen tussen meerdere verzekeringspakketten. Je kunt kiezen voor een uitgebreid pakket of een simpele basisverzekering. Op onze pagina laptop verzekering vind je twee soorten dekking: “basis” en “compleet”. In het basispakket is dekking tegen diefstal over het algemeen niet opgenomen, in tegenstelling tot een compleet pakket waarin dit vaak wel zit. Hiervoor wordt dan ook vaak een iets hogere premie in rekening gebracht.