Windows 12 komt eraan deze zomer

Windows 12 komt eraan

Windows 12 komt eraan deze zomer – Windows 11 bestaat nu meer dan twee jaar en heeft al enkele updates achter de rug. Hoewel Windows 11 dankzij deze updates nog steeds redelijk nieuw aanvoelt, verwachten we toch dat Windows 12 ergens in 2024 gelanceerd zal worden. 

Er is officieel nog geen nieuwe versie van Windows aangekondigd, maar alles wijst op een grote Windows-update die dit jaar komt. We zullen hier vertellen wat we op dit moment weten over Windows 12.

Wat is er nieuw bij Windows 12

Meer AI mogelijkheden

AI is al geruime tijd een focus van Microsoft en zal volgens recente rapporten een nog grotere rol spelen in Windows 12, waarbij AI in elk aspect van het systeem wordt geïntegreerd. De nieuwe versie belooft functies zoals het interpreteren van natuurlijke zoekopdrachten om documenten en bestanden te vinden en een “geavanceerde copiloot” die een interactieve tijdlijn van gebruikersactiviteiten biedt.

Verder zal Windows 12 niet alleen video’s real-time ondertitelen zoals Windows 11, maar ook on-the-fly vertalingen leveren, naast het introduceren van “Super Resolution” voor het opschalen van video’s en games en het creëren van een parallax-effect voor foto’s gebruikt als bureaubladachtergrond.

Een nieuwe desktop interface

Tijdens Microsoft Ignite keynote heeft CEO Satya Nadella per ongeluk een concept voor Windows 12 getoond. In dit concept stonden een aantal interessante veranderingen, waaronder een zwevende taakbalk met systeem iconen die nu bovenaan het scherm worden weergegeven. Dit zou ervoor zorgen dat Windows meer gaat lijken op MacOS en op sommige Linux systemen. 

Nog meer veranderingen die gemeld zijn zijn onder andere een nieuw vergrendelscherm en inlogscherm. Hier is de focus vooral gelegd op het inloggen bij touchscreen-apparaten. 

Energiebesparings functies

Het lijkt erop dat Microsoft bij Windows 12 zich gaat focussen op energie-efficiëntie en duurzaamheid, met een aantal nieuwe functies. Volgens recente rapporten zal deze versie van Windows enkele verbeteringen in de energiebesparingsmodus bevatten die ervoor zorgen dat een batterijduur met wel 50% verlengd kan worden. 

Een andere mogelijkheid is dat je kunt instellen om je laptop bij voorkeur op te laden wanneer het stroomnet in jouw omgeving gebruikmaakt van hernieuwbare energie, waardoor je dus minder CO2 zou uitstoten.

De introductie van nieuwe functies en verbeteringen benadrukt hoe essentieel het is om uw laptop te beschermen. Met geavanceerde AI, verbeterde functies en een vernieuwde interface is het cruciaal om de waarde van uw laptop te verzekeren. 

Wanneer komt Windows 12

Volgens informatie van pc-fabrikanten, gepubliceerd door de Taiwanese krant Commercial Times, plant Microsoft de lancering van Windows 12 voor juni 2024. Dit staat nog niet 100% vast omdat Microsoft hier op dit moment zelf nog niks over heeft gepubliceerd. 

Zal Windows 12 gratis zijn

Na het lezen van dit artikel zul je je natuurlijk afvragen of Windows 12 gratis zal zijn of dat je moet betalen. Voor Windows gebruikers is het onwaarschijnlijk dat je zal betalen voor de komende update. Microsoft is al een paar jaar bezig met het gratis aanbieden van grote Windows-updates aan bestaande gebruikers en dus zal het logisch zijn als dit het geval blijft. 

Natuurlijk zal Windows 12 zelf waarschijnlijk niet gratis zijn als je geen Windows-licentie hebt. Je zal Windows 12 in dat geval zelf moeten aanschaffen op je nieuwe laptop of computer. Wanneer je dit aanschaft is het natuurlijk van belang dat je een goede laptopverzekering afsluit om eventuele kosten bij schade te voorkomen.

Windows 12 studenten

Zoals altijd zal Windows 12 een stuk goedkoper te verkrijgen zijn voor studenten. Dit maakt het upgraden naar de nieuwste versie niet alleen aantrekkelijk, maar ook betaalbaar. 

Daarnaast is het aan te raden voor studenten om een laptop verzekering te regelen. Dit biedt een extra zekerheid voor je apparaat. Met zowel een voordelige Windows 12 licentie als een betrouwbare laptopverzekering, ben je als student goed uitgerust voor het nieuwe schooljaar.

4.9/5 - (8 stemmen)